- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκανε το Ελλάδα - Μπαγκλαντές με τα πόδια κι έγινε παραστάτης
Ο Χασανού Ζαμάν αρίστευσε και δηλώνει υπερήφανος που παρέλασε για την Ελλάδα
Χασανού Ζαμάν, ο παραστάτης από το Μπαγκλαντές που ήρθε με τα πόδια στην Ελλάδα. «Είμαι υπερήφανος που είμαι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» είπε.
Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα. Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» και σε δύο χρόνια έγινε ο μαθητής με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο. Ο 17χρονος Χασανου Ζαμάν από το μακρινό Μπαγκλαντές παρέλασε χθες με υπερηφάνεια δίπλα στην ελληνική σημαία αποσπώντας το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στην παρέλαση, στο Ελληνικό.
«Είμαι τόσο χαρούμενος και πολύ υπερήφανος που είμαι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λέει ο μαθητής από το Μπαγκλαντές που παρά το εμπόδιο της γλώσσας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη του.
Ο Χασανού έμαθε άπταιστα ελληνικά στο «Κέντρο Εκπαίδευσης για τα Παιδιά του Κόσμου», που λειτουργεί η «Αποστολή» στο κέντρο της Αθήνας. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήξερα να μιλάω καθόλου τη γλώσσα. Σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και την «Αποστολή» που με βοηθούν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα και να σπουδάσω προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών», δήλωσε.
Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της «Αποστολής», τόνισε: «Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και των ανθρώπων της «Αποστολής» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αυτό το παιδί από το Μπαγκλαντές. Με την πορεία και την πρόοδό του, με τη σημερινή παρουσία του δίπλα στη σημαία του σχολείου τιμά την οικογένειά του και κυρίως την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το παιδί είναι ένας από τους «λιγότερο ευνοημένους» που αποδεικνύουν καθημερινά ότι με αγάπη και την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».
Ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες, δυναμικότητας 20 ατόμων. Αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξή τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.