Ελλαδα

Βρασνά: «Βολές» σε ξενοδόχους που θέλησαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Πρόκειται για «μειοψηφία επιχειρηματιών που επέλεξαν το κέρδος», είπε ο αντιδήμαρχος της κωμόπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες στα Βρασνά Θεσσαλονίκης
Πρόσφυγες στα Βρασνά Θεσσαλονίκης/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ

Ξενοδόχοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης «επέλεξαν το κέρδος», όταν δέχτηκαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, ανέφερε ο αντιδήμαρχος της κωμόπολης.

«Έχουμε κάνει το χρέος μας και δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο και εμείς». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1 ο αντιδήμαρχος Βρασνών. Ο Θεόδωρος Ιορδανίδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης για την κίνηση των δημοτών να μην επιτρέψουν την προσέγγιση λεωφορείων με τους αιτούντες άσυλο που είχαν έρθει από τη Σάμο (σ.σ. οδηγήθηκαν τελικά σε δομή φιλοξενίας στην Εύβοια). Όπως είπε, στα όρια του Δήμου Βόλβης φιλοξενούνται την τελευταία διετία συνολικά 2.300 αιτούντες άσυλο. Η παρουσία τους, σύμφωνα με τον κ. Ιορδανίδη, έχει δημιουργήσει «παρενέργειες στον τουρισμό».
 
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι πρέπει να διατηρηθεί το ποσοστό αναλογικότητας στην περιοχή.

«Όσους έχουμε εμείς εδώ δεν έχει όλη η Πελοπόννησος, για να μην πω για τους όμορους δήμους» είπε.

Επίθεση σε ξενοδόχους: Επέλεξαν το κέρδος

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξαπέλυσε επίθεση σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής, οι οποίοι δέχτηκαν να υπογράψουν συμβάσεις φιλοξενίας. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «μειοψηφία επιχειρηματιών» που «επέλεξαν το κέρδος, η οποία σημαίνει καταστροφή στη συνέχεια».

«Δε διαμαρτυρηθήκαμε όταν τους έφεραν σε περιοχές μακριά από την παραλιακή» τόνισε.

Αντιδήμαρχος Βρασνών: Φιλοξενούμε 2.300 μετανάστες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ