Ελλαδα

Με κατάγματα η δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα στα Χανιά

Παράσταση διαμαρτυρίας των συναδέλφων της στα δικαστήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_20191021_113748.jpg
Διαμαρτυρία δασκάλων στα δικαστήρια © Χανιώτικα Νέα

Σε κατάσταση σοκ και με κατάγματα η δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα στα Χανιά. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων της στα δικαστήρια.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Χανίων πραγματοποιούν δάσκαλοι, με αφορμή τη δικάσιμο του κατηγορούμενου πατέρα για την επίθεση σε δασκάλα του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου που έχει διοριστεί αυτεπάγγελτα ζήτησε αναβολή με το επιχείρημα ότι δεν είχε χρόνο να επικοινωνήσει με τον εντολέα του, αλλά και πως δεν έφτασε στα χέρια του η ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της δασκάλας. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την εισαγγελέα η οποία πρότεινε διακοπή μίας ώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γονέας κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενδοοικογενειακή απειλή και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Οι δάσκαλοι καταδικάζουν έντονα την επίθεση τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές από κανένα.

img_20191021_114621.jpg
Διαμαρτυρία δασκάλων στα δικαστήρια © Χανιώτικα Νέα

img_20191021_124813.jpg
Διαμαρτυρία δασκάλων στα δικαστήρια © Χανιώτικα Νέα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Τερτίπη, η εκπαιδευτικός είναι σοκαρισμένη, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τραυματισμένη  με σπασμένα κόκκαλα. Ο ίδιος περιγράφοντας το περιστατικό, τόνισε ότι ο γονέας που βιαιοπράγησε εναντίον της, ήταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και παρόλο που παρευρισκόμενοι γονείς προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Η πρωτοφανής μάλιστα επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Ο κ. Τερτίπης τόνισε ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα σταθεί στο πλευρό της δασκάλας με όλους τους τρόπους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «σήμερα ήταν η συγκεκριμένη δασκάλα αύριο θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς».

"Έσερνε την δασκάλα από τα μαλλιά"!

Υπενθυμίζεται, ότι το σχολείο που σημειώθηκε το περιστατικό, σήμερα παραμένει κλειστό με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα όταν ένας 38χρονος πατέρας πήγε να πάρει το παιδί του από το 14ο Δημοτικό σχολείο Χανίων. Ωστόσο η άρνηση της 52χρονης δασκάλας, να το παραλάβει ο πατέρας, εξαιτίας της προσωρινής δικαστικής απόφασης που του επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε σχέση με το παιδί, δεδομένου ότι βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του, τον έβγαλε εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να μη διστάσει να χειροδικήσει εις βάρος της δασκάλας.

Στο σχολείο επικράτησε έντονη αναστάτωση. Στο σημείο μετέβησαν η αστυνομία και  η μητέρα του παιδιού. Η δασκάλα προχώρησε σε μήνυση ενώ ο γονέας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Παράλληλα, αναμένεται και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ