Ελλαδα

Αυτός είναι ένας ασυνείδητος οδηγός (και σίγουρα πολίτης)

Κάποιος τράκαρε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και άφησε ψεύτικο τηλέφωνο

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72797361_2489456631143638_4137352600511053824_n.jpg
Το «τηλέφωνο» που μου άφησε στο παρμπρίζ

Πώς μπορείς να τρακάρεις ένα αυτοκίνητο και να μην αφήσεις στοιχεία.

Στην Ελλάδα έχουμε πλεόνασμα ασυνείδητων οδηγών (άρα και πολιτών) και όσο και να θες να κάνεις ότι δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσεις.

Κατ’ εξαίρεση κατεβαίνω μια μέρα στη δουλειά με το αυτοκίνητο. Το παρκάρω σε κανονικότατη θέση στάθμευσης. Ούτε πάνω σε πεζοδρόμιο, ούτε σε διάβαση πεζών/ ΑμεΑ, ούτε έκλεινα πάρκιγνκ, ούτε σε θέση που πληρώνεις, το αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε κανονική θέση. Χωρίς να εμποδίζει κανέναν. Γυρνάω μετά από μερικές ώρες για να το πάρω και να παραλάβω τον γιο μου από το σχολείο. Θα ήθελα.

Το αυτοκίνητο ήταν άσχημα τρακαρισμένο και πάνω στο παρμπρίζ ένα τηλέφωνο με δύο αρχικά. Αρχίζω να παίρνω το τηλέφωνο – εντωμεταξύ έπρεπε να αρχίσω άλλους «διακανονισμούς» για το ποιος θα πάρει το παιδί από το σχολείο. Στην ένταση της στιγμής δεν πρόσεξα ότι το τηλέφωνο είχε 9 αριθμούς –και ο ένας μουτζουρωμένος– και έπαιρνα συνέχεια σαν χαζός για να ευχαριστήσω τον τύπο, που αν και το τράκαρε δεν έφυγε χωρίς να αφήσει τα στοιχεία του.

Το τηλέφωνο ήταν ψεύτικο καθώς ο ασυνείδητος που το έκανε κατάλαβε ότι κάποιοι τον είδαν και το έπαιξε (πετυχημένα εκ του αποτελέσματος) ευσυνείδητος.

Πραγματικά μου είναι ακατανόητο γιατί να φύγεις χωρίς στοιχεία, αφού η ασφάλειά σου θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Ό,τι χρήσης και να είναι ένα όχημα είναι τέτοιος ο νόμος που δεν μπορείς να κυκλοφορείς ανασφάλιστος. Άρα όταν δεν αφήνεις στοιχεία, δεν είσαι ένας άνθρωπος που απλά έκανε λάθος, είσαι ένας άνθρωπος που απλά θέλεις κάποιον να γ@@@σεις. Γιατί χωρίς υπαίτιο τη ζημιά την πληρώνεις εσύ. Εκτός αν έχεις μεικτή ασφάλιση, αλλά η μεικτή ασφάλιση είναι για ανθρώπους με άλλα πορτοφόλια.

Τι κατάφερε; Να μου καταστρέψει ένα απόγευμα, να με αφήσει χωρίς αυτοκίνητο για κάποιες μέρες και να μου φάει και το δώρο που θα έπαιρνα τα Χριστούγεννα, ως μισθωτός του ιδιωτικού τομέα. Γιατί εσύ, φίλε μου, που σηκώθηκες και έφυγες αφήνοντας ψεύτικο νούμερο, κατάφερες επίσης να μου χαλάσεις τα Χριστούγεννα, γιατί αυτή τη ζημιά πρέπει να την πληρώσω εγώ, ενώ αν το δήλωνες εσύ, δεν θα πλήρωνες καν από την τσέπη σου. Εκτός αν κυκλοφορείς ανασφάλιστος. Τότε η λέξη ασυνείδητος είναι λίγη και εγώ γράφω τσάμπα για αυτό που μου συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση, έχεις ακόμα χρόνο να το μαζέψεις (αν τύχει να δεις αυτό το κείμενο). Το μέιλ μου είναι itsakalos@gmail.com.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ