Ελλαδα

Αντικαπνιστικός νόμος: Έρχεται τριψήφιος αριθμός καταγγελιών

Η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας
Βασίλης Κικίλιας / © INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βασίλης Κικίλιας για αντικαπνιστικό νόμο: «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο στο οποίο θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία»

Συνεχίζοντας τον «πόλεμο» κατά των καπνιστών, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη δημιουργία ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα γίνονται οι καταγγελίες για εκείνους που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο στο οποίο θα μπορείς να καλέσεις τη Δημοτική Αστυνομία ή την Αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη».

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών, και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας. Παρά τις αντιδράσεις των αστυνομικών, ο Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη συνδρομή της Aστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Η αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί από τον ίδιο στο τέλος του μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ