Ελλαδα

Με έναν δάσκαλο το δημοτικό σχολείο Κιμώλου

Οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sxoleio
Σχολική αίθουσα © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το δημοτικό σχολείο στην Κίμωλο εκπέμπει SOS. Έμεινε με έναν δάσκαλο και οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους.

Με μόνο έναν δάσκαλο λειτουργεί το δημοτικό σχολείο της Κιμώλου, που διαθέτει έξι τάξεις για 20 μαθητές, όπως αναφέρει o ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει στους αρμόδιους φορείς, το διθέσιο σχολείο μέχρι και σήμερα παραμένει με έναν δάσκαλο και οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους.

«Οι μέχρι στιγμής ενέργειες μας έχουν αποβεί άκαρπες και χωρίς καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς. Κατόπιν Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζουμε την επ' αόριστον αποχή των παιδιών μας (μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου) από τα μαθήματα με πάγιο αίτημα μας την κάλυψη των εκπαιδευτικών που προβλέπονται βάσει νόμου στο 2/θ Δημοτικό Σχολείο Κίμωλου. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και σε περαιτέρω ενέργειες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών.

Το πρωί της Δευτέρας οι γονείς μαζί με τους μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τα κανάλια ώστε να πάρει έκταση το θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ