Ελλαδα

Απολογείται το «κύκλωμα» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Για «σύγκρουση συμφερόντων» μιλούν οι δικηγόροι 11 εκ των 18 συλληφθέντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης / © INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη από το πρωί οι απολογίες των συλληφθέντων για εμπλοκή στην υπόθεση με το λιμάνι.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι απολογίες των συλληφθέντων για τη φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της Α' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα έντεκα από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη και επτά υπάλληλοί τους.

Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι του ίδιου ανακριτικού γραφείου θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος όλων των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης μέρους των κατηγορουμένων, Λάμπρος Μαργαρίτης, τόνισε ότι η υπόθεση είναι στην ουσιώδη σύγκρουση εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό.

«Νομίζω ότι η όλη υπόθεση στην ουσία είναι μια κατάληξη σύγκρουσης εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό. Το γεγονός ότι έφτασε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης οφείλεται προφανώς σε προσπάθεια μέρους των εμπλεκομένων προσώπων που φέρεται κατά τους ισχυρισμούς να έχουν αδικηθεί από τον ανταγωνισμό αυτόν», ανέφερε.

Όπως δήλωσε, οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για εκβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό υλικό της υπόθεσης και εκείνο που πρέπει ίσως να ερευνηθεί είναι το τρίτο αδίκημα αυτό της δωροδοκίας κάτι που όπως είπε οι κατηγορούμενοι που εκπροσωπεί αρνούνται.

«Νομίζω ότι η πορεία της υπόθεσης θα τα αναδείξει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στο τέλος θα μείνει η αίσθηση του κόσμου ό τι κάτι σοβαρό συνέβη ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί αυτό που προς τα έξω διαχέεται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ