Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» οι κλήσεις της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση

Τα πρόστιμα για βεβαιωμένες παραβάσεις ξεπέρασαν τα 1.500 - Βρέθηκαν παρκαρισμένα οχήματα σε πεζοδρόμια και θέσεις ΑΜΕΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παράνομη στάθμευση
Παράνομη στάθμευση/©INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Περισσότερες από 1.500 κλήσεις για παράνομη στάθμευση έκοψε η Τροχαία στη Θεσσαλονίκη.

«Έβρεξε» κλήσεις το τελευταίο 15ήμερο για παράνομα σταθμευμένα οχήματα και δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χρονικό διάστημα από 15 έως 30 Σεπτεμβρίου, συνεργεία της Τροχαίας διενήργησαν ελέγχους και βεβαίωσαν συνολικά 1.661 παραβάσεις για αντικανονική στάθμευση σε:

  • πεζοδρόμια,
  • πλατείες,
  • λεωφορειολωρίδες,
  • θέσεις στάθμευσης αναπήρων κ.ά.

Από το σύνολο των βεβαιωμένων παραβάσεων -που συνοδεύονται κι από διοικητικές κυρώσεις- οι 1.187 αφορούσαν σταθμεύσεις δικύκλων σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους.

Οι παραπάνω έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο ειδικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πολιτών, ενώ για την εφαρμογή του επιστρατεύονται γερανοφόρα οχήματα της διεύθυνσης Τροχαίας στις περιπτώσεις εγκλωβισμού αστικών λεωφορείων, οχημάτων, αναπηρικών αμαξιδίων κ.λπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σκοπός του σχεδίου είναι «η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών σε πεζοδρόμια, πλατείες και πεζοδρόμους και ειδικότερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, όπως άτομα με αναπηρίες, μητέρες με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένα άτομα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ