- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διεκόπη η δίκη για τους «στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες»
Για την υπόθεση λογοδοτούν 28 κατηγορούμενοι
Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη των 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου για τα λεγόμενα «στημένα ματς».
Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και διακόπηκε για τις 9 Οκτωβρίου η δίκη που αφορά «στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες», υπόθεση που λογοδοτούν 28 κατηγορούμενοι, παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των 28 παραγόντων αφορά κατά περίσταση το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς οι επίμαχοι αγώνες περιλαμβάνονταν σε στοιχηματισμό και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Τα παιχνίδια που τίθενται υπό δικαστική κρίση είναι το ματς Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) που έγινε στις 6-1-2013 και το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθηνών (2-0) που έγινε στις 4-2-2015.
Στο εδώλιο για την υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη επί επτά χρόνια, καθώς ξεκίνησε να διερευνάται το 2012, κάθονται -μεταξύ άλλων- τότε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, γνωστοί διαιτητές, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Η έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ο οποίος είχε αποδώσει χαρακτήρα «εγκληματικής οργάνωσης». Η εισαγγελική έρευνα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και τη δικογραφία χειρίστηκε ανακριτής Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής της ΕΠΟ. Το πρώτο βούλευμα για την υπόθεση εκδόθηκε το 2017. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο επί αντίστοιχων βουλευμάτων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εισάγεται σήμερα για πρώτη φορά προς εκδίκαση.
Σήμερα, από το δικαστήριο απουσίαζε η πλειονότητα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, αλλά απόντες ήταν και μάρτυρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.