Ελλαδα

Εντάλματα σύλληψης για Φιλιππίδη, ζεύγος Γριβέα

Για κακουργήματα στο Ταχ. Ταμιευτήριο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εντάλματα σύλληψης για τον πρώην διοικητή του Ταχ. Ταμιευτηρίου κ. Άγγελο Φιλιππίδη, τον επιχειρηματία κ. Κυριάκο Γριβέα, τη σύζυγο του τελευταίου κ. Αναστασία Βάτσικα και δυο υπαλλήλους της Τράπεζας εκδόθηκαν από τις διωκτικές αρχές, σε συνέχεια της σύλληψης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της εισαγγελέως κ. Πόπης Παπανδρέου που προσάπτει τις σχετικές κατηγορίες σε 23 συνολικά πρόσωπα, ενώ προτείνει δίωξη και άλλων, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ειδικότερα, για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, ανάλογα με τον κατηγορούμενο, τις κακουργηματικές πράξεις της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση.

Από τους παραπάνω, πλην του κ. Κοντομηνά, έχει συλληφθεί ο κ. Μάριος Βαρότσης (θα απολογηθεί τη Δευτέρα), πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τ.Τ., και ένας ακόμα υπάλληλος. Ο κ. Κοντομηνάς (θα απολογηθεί την Τρίτη) νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού σε ιδιωτικό νοσοκομείο, φρουρούμενος, αλλά ο ιατροδικαστής ζήτησε τη μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο για πιστοπίηση της πάθησης. Ο επιχειρηματίας, σε ανακοίνωσή του, αρνείται κάθε κατηγορία.

Το ίδιο λέει και ο βασικός κατηγορούμενος κ. Αγγελος Φιλιππίδης (πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός), που βρίσκεται στην Αμερική και θα έρθει στην Ελλάδα σε 10 μέρες. Τότε αναμένεται να συλληφθεί και οδηγηθεί μπροστά στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις αφορούν δανειοδοτήσεις 110 εκατ. ευρώ στον Δημ. Κοντομηνά, εξαγορά της εταιρείας πιστωτικών καρτών από το ΤΤ, δάνειο 100 εκατ. ευρώ στον κ. Λαυρεντιάδη και δάνειο 17 εκατ. ευρώ στο ζεύγος Γριβέα. Όλα αυτά, κατά το κατηγορητήριο, είχαν σαν αποτέλεσμα τον πλουτισμό τρίτων και τη ζημία του Δημοσίου, που ήταν ιδιοκτήτης της τράπεζας.   

Μ.Φ.