Ελλαδα

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitsotakis6.jpg
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμήτσος

Ερωτηθείς σχετικά στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «πρόθεση μου είναι να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο στα Ηνωμένα Έθνη

Για τις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως «κλειδώνει» η πρώτη συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Σημειώνεται, πως ερωτηθείς σχετικά στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «πρόθεση μου είναι να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο στα Ηνωμένα Έθνη. Πάντα θέλω να συνομιλώ για να παρουσιάσω τις θέσεις της πατρίδας και να εκτονώνω την ένταση για αμοιβαίες λύσεις, μη συγχέοντας σε επίπεδο διμερών σχέσεων ζητήματα που αφορούν την σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις απειλές του τούρκου προέδρου για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» και τόνισε πως «η συζήτηση με τον Ερντογάν πρέπει να γίνει όχι με απειλές και τσαμπουκάδες, είναι καλό να συζητάμε με την Τουρκία». «Αν ο Ερντογάν θέλει επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ