Ελλαδα

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για εντολή εκκένωσης - Εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Νέα Μάκρη
Φωτιά στη Νέα Μάκρη / © INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΑΡΧΕΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και είναι κοντά σε σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και είναι κοντά σε σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες της περιφέρειας και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή – σύμφωνα με την Πυροσβεστική – από την μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Σε λίγα λεπτά αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα: ειδικότερα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

Λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της πρώτης πυρκαγιάς, ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς είδαν ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ. Αυτή τη στιγμή, η φωτιά στη περιοχή Λιβίσι βρίσκεται σε ύφεση. 

Φωτιά Νέα Μάκρη


Μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης, τόνισε πως η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στις 02.17 στη περιοχή Λιβίσι. 

Μεγάλη φωτιά στον Διόνυσο


Η φωτιά κατευθύνεται πάνω από το λόφο που βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες. Όπως τόνισε, «περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά». Πρόσθεσε ότι κάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή, είπε ο κ. Πατούλης. 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι η πυρκαγιά μαίνεται βόρεια της Αγίας μαρίνας Νέας Μάκρης, καίγοντας δασική έκταση. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η πυρκαγιά είναι σε απόσταση ασφάλειας από κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα από τα σπίτια της Αγίας Μαρίνας χωρίς να κινδυνεύουν. Η φωτιά κατευθύνεται δυτικά προς Πεντέλη, και συγκεκριμένα προς το ανατολικό μέρος του Πεντελικού όρους, είπε ο κ. Τσίρκας, προσθέτοντας ότι ο άνεμος είναι βορειοδυτικός. Τα πρώτα αεροπλάνα θα επιχειρήσουν στις 6.30 το πρωί. Ο κ. Τσίρκας σημείωσε ότι η φωτιά πλησίασε νωρίτερα σπίτια στο Λιβίσι και ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι αλλά πειθαρχημένοι. Σχέδιο εκκένωσης υπάρχει αλλά δεν χρειάζεται για την ώρα να τεθεί σε λειτουργία.  

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται παράλληλα με τα σπίτια και τα καμένα του Νέου Βουτζά.

Η μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει ότι οι άνεμοι θα ενταθούν το ξημέρωμα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να περιοριστεί η ένταση της φωτιάς άμεσα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απουσία εναέριων μέσων, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ