Ελλαδα

Βαριές καμπάνες σε όσους ασκούν βία σε εφοριακούς

Μετά και το τελευταίο περιστατικό στις Σέρρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eforia.jpg
Εφορία © INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟ

Μετρά κατά της βίας που ασκείται σε εφοριακούς από πολίτες και επιχειρηματίες, κατά την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Μέτρα κατά της βίας που ασκείται σε εφοριακούς από πολίτες και επιχειρηματίες, κατά την πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων, σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τα τελευταία, σοβαρά περιστατικά βίας που σημειώθηκαν το καλοκαίρι σε βάρος ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό στις Σέρρες, όπου μια ομάδα εφοριακών δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες καλεσμένους σε γάμο, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ προσανατολίζονται στην άμεση λήψη μέτρων απέναντι στο φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι οι επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των ελεγκτών. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση του ελεγκτή στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου διαγνώστηκε με ρήξη τυμπάνου, μετά την επίθεση που δέχθηκε, αλλά και άλλες περιπτώσεις, όπως το κάταγμα στο χέρι του ελεγκτή στη Μαγνησία και η διάσειση του εφοριακού στις Σέρρες.

Για το εν λόγω ζήτημα μίλησε ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι στις κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε και την καθιέρωση νέων μέτρων, αλλά και ποινών, για όσους ασκούν βία ενάντια σε δημοσίους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια που αυτοί εκτελούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ