Ελλαδα

Παραλίες που τσιμπούν - Πού θα πέσεις πάνω σε τσούχτρες

Χάρτης με τις παραλίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
animal-2883_1920.jpg
© Pixabay

Πλατφόρμας στο Google ενημερώνει σε ποιες παραλίες της Ελλάδας έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι ενοχλητικές τσούχτρες.

Και φέτος σε παραλίες της Ελλάδας έχουν εμφανισθεί τσούχτρες που δυσκολεύουν τη ζωή των λουόμενων.

Μέσω πλατφόρμας που είναι διαθέσιμη στο Google μπορείτε να ενημερώνεστε σε ποιες παραλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τσούχτρες. Σύμφωνα με το χάρτη, τσούχτρες έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων στην παραλία Αυλάκι στον Πόρτο Ράφτη, στην Κανταρέ της Κορίνθου, στην Αναυρο, Λύρη και Κριθάρια Μαγνησίας, στην παραλία Νέοι Πόροι Πιερίας, στην παραλία Ναυάγιο Επανομή αλλά και στα Πυργαδίκια Χαλικιδικής.

xartis-tsouxtres.jpg

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Πατραϊκό και Κορινθιακό ήταν τεράστιο, πριν από δύο χρόνια. Ενώ πέρυσι, επιστήμονες πρότειναν την απαγόρευση κολύμβησης εάν οι τσούχτρες επανεμφανιστούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αίτια του πολλαπλασιασμού του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο ήταν άγνωστα, καθώς δεν διατίθενται επαρκή δεδομένα.

Πώς να προστατευτείτε από τις τσούχτρες

Απομακρύνετε τυχόν κολλημένα πλοκάμια από το σώμα σας. Προσοχή, όμως, όχι με γυμνά χέρια, καθώς θα μεταφέρετε τον ερεθισμό εκεί.

Ξεπλύνετε το σημείο που σας τσίμπησε η τσούχτρα με θαλασσινό νερό. Ποτέ μην βάζετε γλυκό νερό, καθώς ενδέχεται να ενεργοποιήσει κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.

Μην πιέζετε το σημείο του τσιμπήματος.

Τοποθετείστε κομπρέσες για να περιοριστεί ο ερεθισμός,

Βάλτε κρέμα με κορτιζόνη.

Εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν, κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο φαρμακείο, καθώς μπορεί να χρειάζεστε ένεση κορτιζόνης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ