Ελλαδα

ΥΠΠΟ: Χωρίς συντήρηση εδώ και 4 χρόνια στο αναβατόριο της Ακρόπολης

Ήταν μεταχειρισμένο όταν έγινε η τοποθέτησή του - Πότε θα λειτουργήσει ξανά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρόπολη
Ακρόπολη/©INTIMENEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Το αναβατόριο της Ακρόπολης χάλασε ξανά και όπως τονίζει το Υπουργείο Πολιτισμού «κατά την τελευταία τετραετία δεν έτυχε της αναγκαίας συντήρησης».

Μεταχειρισμένο το αναβατόριο που τοποθετήθηκε στην Ακρόπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα, παρουσίασε νέα βλάβη -την τρίτη μέσα στο καλοκαίρι, προκαλώντας την έντονη δυσφορία των τουριστών. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενημερώθηκε για το πρόβλημα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένη Μπάνου.

«Δεδομένου ότι η κατεστραμμένη πλακέτα δεν βρέθηκε στην εγχώρια αγορά, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στην πλατφόρμα μεταφοράς των αναπηρικών αμαξιδίων, παραγγέλθηκε στη Γερμανία. Εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής του εξαρτήματος, τέσσερις εργάσιμες μέρες» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ήταν μεταχειρισμένο όταν τοποθετήθηκε - Καμία συντήρηση

Όπως έγινε γνωστό, το αναβατόριο ήταν μεταχειρισμένο όταν εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 και «κατά την τελευταία τετραετία δεν έτυχε της αναγκαίας συντήρησης».
 
«Η Υπουργός Πολιτισμού έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση συγκρότηση του σχετικού φακέλου, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το θέμα της οριστικής αντικατάστασής του αναβατορίου και των λοιπών μηχανικών υποδομών» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ