Ελλαδα

9 νεκροί και 27 τραυματίες στην άσφαλτο της Αθήνας τον Ιούλιο

Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφηκαν 473 τροχαία ατυχήματα από την τροχαία Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
troxaio.png
Τροχαίο ατύχημα © INTIME NEWS/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο τον Ιούλιο ενώ 27 οδηγοί νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο τον Ιούλιο ενώ 27 οδηγοί νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι μετά από τροχαία ατυχήματα στις οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Την ίδια ωρα, 521 οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε 439 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Αττική.

Συνολικά, τον Ιούλιο καταγράφηκαν 473 τροχαία ατυχήματα και 557 παθόντες οδηγοί με την Τροχαία Αττικής να επισημαίνει πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα περιστατικά οφείλονται σε απρόσεχτη οδήγηση, παραβίαση των πινακίδων κυκλοφορίας και των κανόνων κυκλοφορίας για τους πεζούς καθώς και στη μη χρήση κράνους από τους μοτοσυκλετιστές.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που δίνει η Τροχαία Αττικής απο τους ελέγχους στα μπλόκα που στήνει στους δρόμους του λεκανοπεδίου. Στους ελέγχους που διενέργησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής τον Ιούλιο, βεβαιώθηκαν 15.443 τροχονομικές παραβάσεις απο τις οποίες οι 698 αποτελούν πλημμελήματα.

Ειδικότερα, 450 οδηγοί χτύπησαν «κόκκινο» στο μηχανάκι του αλκοτέστ με 70 να διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος ενώ 2.349 οδηγούσαν με ταχύτητα μεγαλύτερη του επιτρεπόμενου ορίου. 287 οδηγοί παραβίασαν το κόκκινο φανάρι, 421 οδηγούσαν μιλώντας, παράλληλα, στο κινητό τους τηλέφωνο και 304 δεν φορούσαν ζώνη. Εξίσου απρόσεχτοι ήταν και οι δικυκλιστές καθώς 1.116 οδηγοί ανέβηκαν στη μηχανή τους χωρίς να φορούν κράνος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ