Ελλαδα

Πνιγμοί στη Ρόδο: Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Οι γονείς κατέθεσαν ότι η 19χρονη και η 16χρονη δεν ήξεραν κολύμπι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πισίνα
Πισίνα/© Pixabay

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου στη Ρόδο μετά τον πνιγμό δύο τουριστριών στην πισίνα.

Στον εισαγγελέα Ρόδου αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου της Ρόδου, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία που έχει συγκλονίσει το νησί. Δύο αδελφές, ηλικίας 19 και 16 ετών, πνίγηκαν στην πισίνα της ξενοδοχειακής μονάδας. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και υποβληθεί στις αρμόδιες Αρχές η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια από τη Γαλλία είχε έρθει στο νησί για διακοπές μαζί με τα άλλα δύο παιδιά τους. Εκτός από τα δύο θύματα, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει

Κάτω από συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί συνέβη το μοιραίο. Όπως έγινε γνωστό, ο ναυαγοσώστης της πισίνας είχε σχολάσει στις 18.00, μισή ώρα περίπου πριν από τον πνιγμό. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς προηγήθηκε του τραγικού συμβάντος.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς, κάθε ξενοδοχειακή μονάδα που διαθέτει πισίνα πρέπει να έχει υπεύθυνο ασφαλείας, ο οποίος να εποπτεύει τον χώρο για αποφυγή ατυχημάτων. Παράλληλα, τις βραδινές ώρες απαγορεύεται οι ένοικοι των ξενοδοχείων να κολυμπούν στις πισίνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ