Ελλαδα

Επαναλειτουργεί το αναβατόριο στην Ακρόπολη

«Mελετώνται οι τρόποι αντικατάστασης του» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρόπολη
Ακρόπολη © INTIMENEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επαναλειτουργεί το αναβατόριο στην Ακρόπολη, για το οποίο μελετώνται τρόποι ανακαίνισής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Το αναβατόριο στην Ακρόπολη λειτουργεί κανονικά. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες διαδρομές. Mελετώνται οι τρόποι αντικατάστασης του», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο της εταιρείας, που είχε τοποθετήσει και αναλάβει τη συντήρηση του ανελκυστήρα.

Όπως είχε υποστηρίξει και τότε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο διαπιστώθηκε «το αναβατόριο τοποθετήθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 για τα άτομα που θα επισκέπτονταν την Αθήνα και είχαν κινητικά προβλήματα. Ήδη, έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας έχει "γεράσει". Αυτό, το οποίο φαίνεται ότι είναι μονόδρομος, είναι η οριστική αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο μηχάνημα. Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά χρονοβόρο».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ