Ελλαδα

Γιατροί θα αποφασίζουν ποιοι ηλικιωμένοι μπορούν να οδηγούν

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
driving

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης. Οι γιατροί θα αποφασίζουν ποιοι ηλικιωμένοι θα μπορούν να οδηγούν.

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης για τους ηλικιωμένους ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»,  η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους θα ανήκει στους γιατρούς και όχι στους εξεταστές.

Σήμερα όσοι συμπληρώνουν το 74ο έτος θα πρέπει να απευθυνθούν στους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης του υπουργείου Μεταφορών και περιμένοντας στις ουρές να δουν αν θα ανανεώσουν ή όχι το δίπλωμά τους.

Το υπουργείο Μεταφορών όμως σχεδιάζει να μεταφέρει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στους γιατρούς, οι οποίοι θα αποφαίνονται εάν ο υποψήφιος είναι κατάλληλος για οδήγηση.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννη επανέρχεται για τουλάχιστον έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το νέο σύστημα.

Όπως εξήγησε, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωμάτων με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, είπε , θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη βουλή. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ