Ελλαδα

ΔΕΝ κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου της Μαρφίν

Όπως επιβεβαιώσαμε από την επίσκεψή μας στην περιοχή

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΕΝ κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου της Μαρφίν.jpg

Η πληροφορία πως κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου της Μαρφίν είναι ψευδής

Αρκετές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ της Αθήνας οδήγησε και στην μερική κατάρρευση του κτιρίου της Μαρφίν, το οποίο είχε καεί από εμπρησμό το 2010. Ωστόσο, η πληροφορία είναι ψευδής.

Μεταξύ άλλων, το είδαμε στα tanea.grlifo.grcnn.grthetoc.graftodioikisi.grthecaller.gr,
altsantiri.grkerkida.netzougla.grcyprustimes.comparaskhnio.grparapolitika.groffsite.com.

Σύμφωνα με το txvs.gr:

«Επίσης, το καμμένο κτίριο της Marfin κατέρρευσε εσωτερικά. Σηκώθηκε σύννεφο σκόνης, σύμφωνα με ανθρώπους που δούλευαν απέναντι, η οποία γέμισε τη Σταδίου και τη Χρ. Λαδά. Περιμετρικά πάντως το κτίριο παραμένει όρθιο.»

Σύμφωνα με ζωντανή μετάδοση του Star λίγο μετά τον σεισμό:

«Φτάσαμε στην οδό σταδίου, στο ύψος της Μαρφίν, θα πρέπει να πούμε λοιπόν αυτό που μάθαμε και μας είπαν αστυνομικοί, δεν έχει καταρρεύσει [κτίριο] επί της οδού Σταδίου αλλά εσωτερικοί τοίχοι από τα κτίσματα που είχαν [καεί] στα επεισόδια της Αθήνας, έχουν καταρρεύσει, και γι’ αυτό προληπτικά, κλείνουν τώρα με κορδέλες.»

Star: «Κατέρρευσε τμήμα του κτιρίου της Marfin στο κέντρο της Αθήνας»

Παράλληλα, τα μέσα απεικόνισαν το εξής κτίριο μαζί με τον ισχυρισμό ότι «κατέρρευσε τμήμα του κτηρίου της Marfin».

66941938_480409416095701_6702101894799556608_n.jpg

Πηγή φωτογραφίας

Όπως επιβεβαιώσαμε από την επίσκεψή μας στην περιοχή στις 20-7-2019, εσωτερική κατάρρευση υπέστη μόνο το κτίριο στην οδό Σταδίου 19, το οποίο στέγαζε τους Κινηματογράφους του Απόλλωνα και του Αττικόν. Το κτίριο είχε ήδη δεχτεί εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά το 2012, στην οποία οφειλόταν και η διακοπή της λειτουργίας του.

Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η Μαρφίν-Εγνατία βρίσκεται δίπλα στο προηγούμενο κτίριο, στην οδό Σταδίου 23, και πλέον σε αυτό λειτουργεί κατάστημα της Intersport. Όπως μας επιβεβαίωσαν υπάλληλοι του καταστήματος και εξακριβώσαμε και οπτικά, εντός και εκτός του κτιρίου, αυτό δεν δέχθηκε καμιά ορατή ζημιά από τον σεισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ