- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην ανάκληση από την αγορά νοθευμένου προϊόντος καφέ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Στην ανάκληση από την αγορά νοθευμένου προϊόντος καφέ προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν "Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 γρ., αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA", είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο gov.gr
«Υπήρχε έντονη μικροσεισμική ακολουθία εδώ και μήνες»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.