Ελλαδα

Αρχιφύλακας σε κύκλωμα δουλεμπόρων στην Κω

Εξάρθρωση του κυκλώματος διακινητών και συλλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία
Αστυνομία / © Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διακινητών στην Κω, στο οποίο εμπλέκεται κι ένας αρχιφύλακας που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου του νησιού.

Η ελληνική αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διακινητών στην Κω, στο οποίο εμπλέκεται κι ένας αρχιφύλακας που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου του νησιού.

Σύμφωνα με την έρευνα ο αρχιφύλακας χρέωνε από 1.000 έως και 1.500 ευρώ για κάθε παράτυπο μετανάστη που άφηνε να περάσει παράνομα από το αεροδρόμιο της Κω. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα αποτελείτο από επτά άτομα - μεταξύ αυτών Σύροι και Αλβανοί - ενώ εμπλεκόμενη είναι και η σύζυγος του αστυνομικού, η οποία εργαζόταν παλιότερα στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

η έδρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν το κέντρο της Αθήνας, από όπου εντόπιζαν αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα έγγραφα και οργάνωναν σταδιακά τη διακίνησή τους σε χώρες της Ευρώπης. Τα ποσά που ζητούσαν κυμαίνονταν από 4.500 έως 6.000 ευρώ το άτομο, από το οποίο αξίωναν προκαταβολικά τα χρήματα. 

Προτού οι παράτυποι μετανάστες αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για την Κω, ο ένας από τους συλληφθέντες με αρχικά Α.Ο. συνεννοούνταν με άλλο μέλος της οργάνωσης με αρχικά Α.Μ. για τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά προς Κω και για τις αεροπορικές πτήσεις που θα προσπαθούσαν τα μέλη του κυκλώματος να επιβιβάσουν τους αλλοδαπούς. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece οι συναντήσεις του αστυνομικού με τον αρχηγό του κυκλώματος ήταν σχεδόν καθημερινές - ακόμα και στο σπίτι του αρχιφύλακα. «Ο αστυνομικός έδινε οδηγίες για το πώς να κυκλοφορούν οι παράτυποι μετανάστες στο αεροδρόμιο χωρίς να κινούν υποψίες, αλλά έδινε και πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών σε κάθε πτήση επιλέγοντας να επικρατεί συνωστισμός στις αίθουσες και στις πύλες αναμονής», επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ