- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Καμία ελπίδα για κανέναν να βγει ζωντανός από αυτήν την καταιγίδα»
Πώς έζησε μια οικογένεια Βρετανών την κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Ένας Βρετανός πατέρας περιγράφει στη βρετανική MailOnline τον τρόμο που έζησε ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο της Χαλκιδικής τη στιγμή που εκδηλώθηκε η καταιγίδα.
Ένας Βρετανός πατέρας που βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στο μάτι της άνευ προηγουμένου καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική και στοίχισε τη ζωή επτά ανθρώπων περιγράφει στη βρετανική MailOnline τον τρόμο που έζησε ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο της περιοχής.
Ο Άντι Γκιλκράιστ, 48 ετών, από το Μπάνγκορ της Βόρειας Ιρλανδίας, έπινε καφέ και έτρωγε γλυκό μαζί με τη 43χρονη σύζυγό του Κέιτι και την 9χρονη κόρη του Γκρέις στο πεντάστερο ξενοδοχείο Oceanis όταν είδε την πρώτη αστραπή να πέφτει μέσα στη θάλασσα, σε μεγάλη απόσταση.
Μέσα σε λίγα λεπτά οι ριπές ανέμου θύμιζαν τυφώνα και τόσο το προσωπικό του εστιατορίου όσο και οι πελάτες έτρεχαν πανικόβλητοι για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου», λέει ο Άντι στη MailOnline. «Κανείς δεν θα είχε καμία ελπίδα ή πιθανότητα να επιβιώσει εκεί έξω. Εάν βρισκόσουν σε μπαλκόνι ο αέρας θα πετούσε μίλια μακριά με τη δύναμή του», πρόσθεσε. «Έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα τουλάχιστον 100 χιλιομέτρων την ώρα».
Ο Βρετανός κατέγραψε το ξέσπασμα της καταιγίδας με το κινητό του.
Η κόρη του τρόμαξε πολύ και μαζί με άλλες πέντε γυναίκες κρύφτηκαν στις τουαλέτες του ξενοδοχείου. «Επί της ουσίας ήμασταν παγιδευμένοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να βγούμε έξω».
Σύμφωνα με τον Βρετανό τουρίστα η καταιγίδα διήρκησε 30 με 40 λεπτά. «Μείναμε στο εστιατόριο για τουλάχιστον μία ώρα μετά μέχρι να αισθανθούμε ασφαλείς για να φύγουμε».
«Το προσωπικό ήταν τρομοκρατημένο. Πολλοί σκέφτονταν τους συγγενείς και φίλους και δεν τους έβρισκαν γιατί οι γραμμές είχαν πέσει». Ο Άντι καταλήγει «όλοι οι ντόπιοι μου είπαν ότι δεν έχουν ξαναδεί τέτοια κακοκαιρία. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.