Ελλαδα

Παναγιωτόπουλος: Δυνάμεις του στρατού θα συνδράμουν στη Χαλκιδική

Προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των τεράστιων υλικών ζημιών που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταστροφές στη Χαλκιδική
Καταστροφές στη Χαλκιδική/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Ενεργοποιείται ο ελληνικός στρατός για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία στη Χαλκιδική.

Τις δυνάμεις του θα προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες υλικές ζημιές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία με τους έξι νεκρούς στη Χαλκιδική. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε πως θα γίνει η μεταφορά γεννητρίων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. «Η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητρίων για να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας» τόνισε.

«Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Εχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ» πρόσθεσε.

Χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις στη Χαλκιδική

«Ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει, με εξαίρεση ένα τμήμα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής που έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ και δημιούργησε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι, μέρος δεύτερου ποδιού και στον Δήμο Προποντίδας. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εδώ αλλά έρχεται και με δεκάδες υπαλλήλους για να ολοκληρώσει την αποκατάσταση μέχρι το βράδυ» είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης της περιοχής, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και εστίασης και είναι ζήτημα επιβίωσης της περιοχής. Η περιφέρεια καταγράφει τις ζημιές και αργότερα θα γίνουν οι καταγραφές σε σπίτια και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ