Ελλαδα

Εισαγγελέας Βόλου: Όχι στον Κουφοντίνα για νέα άδεια

Τον θεωρεί αμετανόητο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο μπλόκο της εισαγγελέως Βόλου στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. Τον θεωρεί αμετανόητο

Αρνητική για μία ακόμη φορά είναι η εισαγγελέας του Βόλου για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς σε νέα του πρόταση υπό το φως των δεδομένων του νέου Ποινικού Κώδικα πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο και πάλι την απόρριψη του αιτήματος του αρχιεκτελεστή της 17Ν, τον οποίο θεωρεί αμετανόητο.

Έτσι, η εισαγγελέας του Βόλου Μαρία- Σοφία Βαΐτση, παρά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, θα προτείνει μέσα στις επόμενες μέρες τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Λουκά της 17Ν, παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας η εφαρμογή του οποίου άρχισε σήμερα, του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα αντί κακούργημα που ήταν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε στάση κρατουμένων, που πρόσφατα αποδόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα για την ενίσχυση του προς κρατούμενους από τους Πυρήνες της Φωτιάς να προχωρήσουν σε στάση μέσα στις φυλακές, ο εισαγγελέας υπήρξε αρνητικός για τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί για τις στυγερές δολοφονίες της οργάνωσης, προσφέρει ηθική συμπαράσταση σε αλληλέγγυους που προβαίνουν σε δολιοφθορές για υποστήριξη του αιτήματός του και σε κάθε περίπτωση δεν έχει δείξει δείγματα μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απορριπτική εισαγγελική πρόταση με το παλαιό Ποινικό Κώδικα, βασιζόταν στο ότι υπήρχε κώλυμα χορήγησης λόγω «άσκησης κακουργηματικής δίωξης» σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ