Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ
Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις των Shanghai Rankings 2019
Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου για μία ακόμα χρονιά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως στις επιστημονικές περιοχές που «θεραπεύει», κατατάσσεται και φέτος το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις των Shanghai Rankings 2019.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΜΠ στις κατατάξεις των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, το πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην 7η θέση παγκοσμίως και στην 3η στην Ευρώπη στο πεδίο Πολιτικών Μηχανικών (Civil Engineering), το μοναδικό ίδρυμα μέχρι σήμερα με Σχολή που κατατάσσεται σε αξιολόγηση στις πρώτες 10 παγκοσμίως.
Στους Ναυπηγούς- Μηχανικούς κατατάσσεται στην 29η θέση παγκοσμίως, και στην 12η θέση στην Ευρώπη. Παράλληλα κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς, στις θέσεις 201-300 στους Μηχανολόγους-Μηχανικούς και στις θέσεις 301-400 στους Χημικούς-Μηχανικούς παγκοσμίως.
«Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το ΕΜΠ διακρίνεται παγκοσμίως και σε επί μέρους θέματα Μηχανικών, αφού κατατάσσεται στις θέσεις 76-100 στα Συγκοινωνιακά, στις θέσεις 101-150 στο αντικείμενο των Τηλεπικοινωνιών και στις θέσεις 151-200 στο αντικείμενο της Ατμόσφαιρας καθώς και στο αντικείμενο των Υδατικών Πόρων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Σε σχέση με τα παραπάνω αποτελέσματα, ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, δήλωσε ότι «το ΕΜΠ παρά τα προβλήματα της μειωμένης χρηματοδότησης και της μείωσης του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, εξακολουθεί να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις διεθνώς, στον τομέα των Μηχανικών, χάρη στην υπερπροσπάθεια του προσωπικού του και στο υψηλό φοιτητικό του δυναμικό.
Τα αποτελέσματα αυτά, γεμίζουν με ικανοποίηση το Πολυτεχνείο, που δεν σταματά την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα των ακαδημαϊκών και ερευνητικών δραστηριοτήτων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.