Ελλαδα

Απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα ελικόπτερα Σινούκ

Θωμά Λιακουνάκο, Ηλία Αρκουμανέα,Γιάννη Σμπώκο και Αντώνη Κάντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
liakounakos
Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα από την προμήθεια των Chinook το 1998, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την απαλλαγή των 4 κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook το 1998, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία για τους υπευθύνους της εταιρίας SONAK, που είχε αναλάβει το έργο των αντισταθμιστικών, Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, αλλά ούτε και για τα τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο, πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών και Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν, κατά περίπτωση, απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ηθική αυτουργία στην απιστία.

Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση που υπεγράφη στο πλαίσιο της αγοράς των ελικοπτέρων, για Α/Ω ύψους 40,5 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία κατά τη δικογραφία δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί στο Δημόσιο ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία αξιόποινων πράξεων των τεσσάρων κατηγορουμένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ