- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Φονικές πεταλούδες «σκοτώνουν» τις ντομάτες της Κρήτης
Στο έλεος της Tuta Absoluta το Τυμπάκι


Απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή οι καλλιέργειες ντομάτας της Κρήτης από τις πεταλούδες Absoluta Tuta.
Σμήνος πεταλούδων καταστρέφει στην Κρήτη τις καλλιέργειες ντομάτας στο νησί.
Συγκεκριμένα ολοκληρωτική στο 100% των θερμοκηπιακών καλλιεργειών ντομάτας, στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου Κρήτης, είναι η καταστροφή από την επέλαση της φονικής πεταλούδας με την ονομασία Tuta Absoluta.
Οι συγκεκριμένες πεταλούδες έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους αγρότες.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι όποιες προσπάθειες προστασίας του προϊόντος έπεσαν στο κενό με τη μη ένταξη της Κρήτης στο πρόγραμμα «Κομφούζιο» και η επέλαση του εντόμου προκαλεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα.
Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διασφαλιστεί η έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εμβρόντητοι έμειναν οι σεισμολόγοι και οι επιστήμονες
Το άνοιγμα στην κοινωνία 2020-2025
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς
Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα ενημερωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμας
Το φαινόμενο φαίνεται να οφείλεται πιθανότατα σε φυσικά αίτια
Ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από τον Κορυδαλλό
Ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, δήλωσε ότι οι δύο πίνακες που παρουσιάστηκαν σε αναρτήσεις και τηλεοπτικά ρεπορτάζ δεν εκτέθηκαν ποτέ στην Πινακοθήκη
Η μητέρα έδειξε ως δολοφόνο την κόρη - «Μου κατέστρεψε τη ζωή», λέει η 23χρονη
Θα μείνουμε στο βολικό για πολλούς σήμερα και θα αγνοήσουμε την παρακμή και τη συρρίκνωσή μας που με μαθηματική βεβαιότητα έρχεται αύριο;
Με ευαισθησία και ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η LAMDA Development προχώρησε άμεσα σε δράσεις αποκατάστασης και ασφάλειας της Πεντέλης.
«Ηθοποιός με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Μου είπε "ντροπή σου που έχεις φίλο τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον στηρίζεις"»
Έκκληση από την οικογένειά του
Του έγινε τρεις φορές ΚΑΡΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.