Ελλαδα

Ξεκίνησε η παρέλαση του Athens Pride 2019

Τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου τιμά η φετινή διοργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21228491.jpg
ATHENS PRIDE 2019 / PHOTO: ΑΠΕ/ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», ξεκίνησε η μεγάλη ετήσια παρέλαση του Athens Pride

Ξεκίνησε η μεγάλη ετήσια παρέλαση του Athens Pride ενώ στα χρώματα του ουράνιου τόξου αναμένεται να φωταγωγηθεί η πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων.

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», το Athens Pride φέτος τονίζει τον ρολό του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα και καλεί τον κόσμο να βγει ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε περί αυτού η Βουλή η συμβολική κίνηση αυτή αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του.

Η φωταγώγηση θα ισχύσει από τις 21:00 έως τις 23:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα χρώματα της κοινωνικής ελευθερίας προσάρμοσαν και οι Έλληνες Πρόσκοποι το λογότυπο τους, με αφορμή την διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride Parade 2019, σήμερα το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται 50 χρόνια μετά τα γεγονότα του Stonewall Inn στις ΗΠΑ, στις 28 Ιουνίου του 1969 και στην Αθήνα η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ