Ελλαδα

«Εγκαινιάζεται» το τέμενος στον Βοτανικό (εικόνες)

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμενος στο Βοτανικό
Τέμενος στο Βοτανικό / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοίγει τις πύλες του το τέμενος στον Βοτανικό παρουσία των Γαβρόγλου, Καμίνη και του νεοεκλγέντα Μπακογιάννη.

Ανοίγει σήμερα το τέμενος παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Στην επίσημη τελετή εγκαινίασης στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Γαβρόγλου θα ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παραστούν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας προεκλογικό χαρακτήρα στο γεγονός. Επίσης, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των μουσουλμάνων της Αθήνας, ενώ έχουν κληθεί ο τέως δήμαρχος της Αθήνας κ. Γεώργιος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς κ. Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι κομμάτων.

397536.jpg

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στους εξωτερικούς χώρους του τεμένους, ενώ απομένουν ελάχιστα για τους εσωτερικούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο έχει μπει σιντριβάνι και έχουν φυτευθεί πεύκα, ενώ στον εσωτερικό ολοκληρώθηκαν προ ημερών οι τελευταίες εργασίες (με τοποθέτηση γυψοσανίδων κ.λπ.). Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόχη που δείχνει την κατεύθυνση της Μέκκας. Για τη διευθέτηση των εσωτερικών χώρων του τεμένους υπάρχει συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.

397539.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να τελεστούν εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τεμένους, αφού ο Οργανισμός του δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου και είναι πολύ νωρίς να στελεχωθεί μια καινούργια υπηρεσία, ιδίως με τους ρυθμούς που λειτουργεί το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, εκκρεμεί η υπουργική απόφαση για διορισμό ιμάμη. 

397761-1.jpg

397766.jpg

397758.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ