Ελλαδα

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια Κουφοντίνα

Τι θα γίνει εάν γίνει δεκτή η αναίρεση της εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουφοντίνας
Κουφοντίνας / © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για τον αν θα χορηγηθεί ή όχι άδεια στον πολυισοβίτη τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδριάζει και συζητά το αίτημα αναίρεσης που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου θα συνέλθει κεκλεισμένων των θυρών.

Η Ξένη Δημητρίου αργά το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, που είχε αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ τα δικαστήρια Βόλου, περιμένοντας το έγγραφό της.

Στο μεταξύ ο καταδικασθείς για τρομοκρατία Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν γίνει γνωστή η πρόθεση της κυρίας Δημητρίοιυ να ζητήσει αναίρεση της απόφασης, ο τρομοκράτης της 17Ν, εισήχθη στην εντατική, καθώς βρισκόταν σε πολυήμερη απεργία πείνας και είχε εξαντληθεί.

Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Η κ. Δημητρίου, στο σκεπτικό της για την αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση Κουφοντίνα, υποστηρίζει πως το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα. Ακόμη, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι τρεις, από το 1993 ως το 2011.

 

Επικαλείται ακόμη, πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ