- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεύτερος σεισμός στην Ηλεία
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο ίδιο σημείο, 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.
Νέα σεισμική δόνηση στην Ηλεία. Στις 18:35 είχε σημειωθεί ο πρώτος σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Δεύτερη σεισμική δόνηση μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας.
Νωρίτερα, περίπου στις 18:35 σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη πρόταση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα εννέα χιλιόμετρα.
Μέχρι τις 20:45 απόψε δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.
Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρούν σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες από το μεσημέρι - Αναλυτική πρόγνωση
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.