Ελλαδα

Γιατί διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας (εικόνες)

Η κίνηση που τους ώθησε να κατέβουν στους δρόμους και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταξιούχοι της ΕΤΕ
Συνταξιούχοι της ΕΤΕ/©ATHENSVOICE/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

«Μάχιμοι και όχι απόμαχοι», το σύνθημα των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά.

Παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) στην πλατεία Κοτζιά για την κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας. Με προβλήματα η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έκλεισε η Σταδίου, λόγω πορείας που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έως τη Βουλή.

«Η Εθνική Τράπεζα, παράνομα και καταχρηστικά, διέκοψε εδώ και ενάμιση χρόνο την εν λόγω μετεργασιακή παροχή, στέλνοντας στον Καιάδα της φτώχειας 16.500 συνταξιούχους της. Με τη σκανδαλώδη κάλυψη της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει κατοχυρώνοντας την παρανομία της, η Τράπεζα –αποκλειστική εγγυήτρια και διαχειρίστρια των εισφορών μας από το 1949- καταφέρνει να απαλλαγεί οριστικά από το "βαρίδι" των συνταξιούχων της και να τους φορτώσει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, με τα χρήματα του οποίου έχει ήδη ανα-κεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές» αναφέρουν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους ώστε να αποτρέψουμε τη νομοθετική κατοχύρωση της παρανομίας της Τράπεζας και της επιβάρυνσης του ελληνικού λαού με επιπλέον βάρη» προσθέτουν.

Συνταξιούχοι της ΕΤΕ

Συνταξιούχοι της ΕΤΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ