- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχή τα περιστατικά βίας κατά του υγειονομικού προσωπικού στα Επείγοντα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.
Νέα περιστατικά βίας σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι κυριότεροι λόγοι σύμφωνα με την ίδια είναι οι «τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, η φτώχεια που οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία, παρά την ταλαιπωρία, η κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης». Παράλληλα όπως αναφέρει «προξενεί εντύπωση πως δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων περιγραφής των περιστατικών και καταδίκης των ατόμων που τα προξένησαν».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων αρνούνται να υποβάλλουν μηνύσεις στους ταραξίες, σε κλέφτες και σε οποιονδήποτε επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά. Πετάνε το μπαλάκι στους συναδέλφους που δέχθηκαν τις επιθέσεις οι οποίοι όμως φοβούνται τη στοχοποίηση του ίδιων και των οικογενειών τους».
Τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκαν τα εξής περιστατικά σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:
Το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 4.00 μμ. στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, πολίτης έφερε σε φορτηγάκι πάνω στην καρότσα την έγκυο σύζυγό του που αιμορραγούσε. Ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε τη διακομιδή, «ξυλοκοπήθηκε» από τον σύζυγο. Παρά ταύτα την μετέφερε στο ΤΕΠ, κλήθηκε η αστυνομία, αλλά όταν έφθασε ο δράστης είχε εξαφανισθεί, ο οποίος εμφανίστηκε τρεις ώρες μετά, υπέγραψε και πήρε την σύζυγό του. «Η Διοίκηση απούσα. Δεν επέβαλε μήνυση και γι’ αυτό και δεν συνελήφθη ο δράστης».
Την Πρωτομαγιά «ομάδα παραβατικών ατόμων στο Νοσοκομείο Άμφισσας έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στα ΤΕΠ. Επιτέθηκαν στο προσωπικό». Στην Ναύπακτο άτομο το Σάββατο το πρωί 4 Μαΐου, «μπήκε από το παράθυρο του Κέντρου Υγείας για να κλέψει φάρμακα. Απείλησε το προσωπικό. Κλήθηκε η αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε εξαφανισθεί».
Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών πάλι το Σάββατο, 8 άτομα επισκέπτες επιτέθηκαν στους νοσηλευτές της Πνευμονολογικής Κλινικής.
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας, να λάβει μέτρα «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως αναφέρει και να δώσει εντολή στις Διοικήσεις να υποβάλλουν μηνύσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Η επιχείρηση-αστραπή της Αστυνομίας
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.