- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δευτέρα του Πάσχα: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, μετρό, λεωφορεία
Ποια ΜΜΜ θα μείνουν ακινητοποιημένα την Πρωτομαγιά
Τη Δευτέρα του Πάσχα για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών», ενώ για τα τρόλεϊ ειδικό πρόγραμμα βασισμένο επίσης στο πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών». Προσαρμοσμένο στις ημέρες θα είναι επίσης το πρόγραμμα και την Τρίτη για όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, όπου θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου με ορισμένες ιδιαιτερότητες στα μέσα σταθερής τροχιάς. Έτσι, το μετρό θα έχει συρμούς ανά 5′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 7′ τις υπόλοιπες ώρες. Αντίστοιχα, στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά 10,5′ λεπτά. Καταληκτικά, τα δρομολόγια του τραμ θα εκτελούνται ανά 20’ λεπτά.
Τι θα γίνει την Πρωτομαγιά
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ, «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές». Και συνεχίζουν: «Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Ο σχεδιαστής μόδας αναδημοσίευσε ανάρτηση της δημοσιογράφου Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου
Η δημοσιογράφος μεταφέθηκε στο νοσοκομείο
Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό
Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.