- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά στο τουρκικό προξενείο (video)
Κατά τη διάρκεια της πορείας για τη γενοκτονία των Αρμενίων
Μέλη της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο τουρκικό προξενείο.
Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο τουρκικό προξενείο, μετά την πορεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το thestival.gr, μέλη της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο τουρκικό προξενείο. Επικράτησε ένταση με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.
Όπως ανέφερε μέλος της Αρμένικης Κοινότητας, μια 3μελης επιτροπή ζήτησε να τοιχοκολλήσει το υπόμνημα τους στον Τούρκο Πρόξενο αλλά το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό.
Νωρίτερα τα μέλη της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και με σημαίες στα χέρια τίμησαν τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους.
Σε δηλώσεις της, η Πέπη Ανσουριάν, μέλος της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης τόνισε ότι με την κινητοποίηση αυτή στοχεύουν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας και από την Τουρκία που όπως είπε η κα Ανσουριάν είναι και οι υπαίτιοι για την τραγωδία που έζησαν οι άνθρωποι τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δυο τους συνδέονταν με στενή φιλία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην αγροτοδασική έκταση - Καλούνται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία
Μια νέα δομή δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας για ευάλωτες ομάδες ανοίγει τις πόρτες της στις 19 Ιουλίου
Από 20 έως 31 Ιουλίου - Δωρεάν δεκαήμερη φιλοξενία
Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες για την προστασία τους
Έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
Γιατί έσπασε, πότε έχει ξανασυμβεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα επεισόδια φέρεται να ξεκίνησαν όταν ένα άτομο άρπαξε μία αλυσίδα από το λαιμό μίας γυναίκας στην περιοχή Προσφυγικά
Πότε θα δούμε το ουράνιο φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.