Ελλαδα

Στις 9 το πρώτο κουδούνι από τη νέα χρονιά

Μόνο στα γυμνάσια και στα λύκεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © INTIMENEWS.GR / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στις 9 το πρώτο κουδούνι από τη νέα σχολική χρόνια για τα γυμνάσια και τα λύκεια, σύμφωνα με την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη – Σήμερα συνεδριάζει η ΟΛΜΕ

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9 σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Χθες το πρωί, η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη ανέφερε στην ΕΡΤ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει η τελική απόφαση, καθώς αυτήν την εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή  θα έχει συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς φορείς. «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διάλογος, η σκέψη είναι η αλλαγή να αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια» δήλωσε.

Σήμερα, αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα. 

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει, ως σκέψη, από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο, «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα». 

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,
  • Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, 
  • Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ