Εκδίδει ο ΟΗΕ κάρτα με την οποία ο Σόρος χρηματοδοτεί με 500€ τον μήνα κάθε μετανάστη;
Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης και από τον αρχηγό του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού» κ. Δημήτρη Καμμένο
Σύμφωνα με τον βουλευτή και αρχηγό του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού» κ. Δημήτρη Καμμένο, ο ΟΗΕ εκδίδει κάρτες με τις οποία ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί με 500€ τον μήνα κάθε μετανάστη.
ΨΕΥΔΕΣ
Στο λογαριασμό «Δημήτρης Καμμένος» στο Facebook, είδαμε το κάτωθι:
Ο ισχυρισμός αναπαράχθηκε και από πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης, δηλαδή του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.
Είναι αλήθεια;
Ο ισχυρισμός για κάρτες μετρητών προς μετανάστες, φαίνεται να διατυπώνεται για πρώτη φορά (με αρνητικό ύφος) στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 σε κροατική ιστοσελίδα, η οποία όμως δεν κάνει κάποιον υπαινιγμό για εμπλοκή του Σόρος.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο ισχυρισμός αναμεταδίδεται και από αγγλόφωνες ιστοσελίδες, όπως το ξενοφοβικό Zero Hedge, το οποίο αυθαίρετα εμπλέκει το όνομα του Τζορτζ Σόρος στην υπόθεση, χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη.
Από που προέρχεται η εικόνα;
Η εικόνα προέρχεται από το εξώφυλλο της μελέτης «Greece Case Study: Multi-purpose Cash and Sectoral Outcomes» που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2018.
Πρόκειται για ένα προτζεκτ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (συγκεκριμένα το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ECHO) και αφορά τη παροχή χρηματικής ενίσχυσης σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και ΜΚΟ.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια στιγμή που περίμεναν για χρόνια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.