Ελλαδα

Όταν δημοσίευμα από ανώνυμο αλβανικό μπλογκ φτάνει να αναπαραχθεί ακόμη και από μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ

Όλα ξεκινούν από την είδηση της άφιξης 37 θωρακισμένων οχημάτων τύπου MRAP που παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Αλβανία πριν λίγες ημέρες

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18073109-696x435.jpg

Μια ανάρτηση με τίτλο «Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» σε ασήμαντο αλβανικό ιστολόγιο, έφτασε να αναπαραχθεί ακόμη και από μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ.

Στο pronews.grmakeleio.grpentapostagma.grcrete-news.grnewsthessaloniki.gr και πολλά ακόμη διαβάζουμε συγκεκριμένα για πόλεμο στα Βαλκάνια.

Η «είδηση» παρουσιάστηκε και σε πιο «mainstream» ΜΜΕ, όπως το in.gr και το thepressroom.gr.

Τι ισχύει τελικά;

Όλα ξεκινούν από την πραγματική είδηση της άφιξης 37 θωρακισμένων οχημάτων τύπου MRAP (με θωράκιση κατά ναρκών) που παραχωρήθηκαν δωρεάν από τις ΗΠΑ στην Αλβανία πριν λίγες ημέρες.

Η πηγή της «είδησης» όλων των ελληνικών δημοσιευμάτων, είναι ανάρτηση του μπλογκ echedoros-a.gr, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατυπώνεται ο ισχυρισμός «Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο». Το ίδιο μπλογκ υποστηρίζει πως «Οι Αλβανοί μιλούν για πόλεμο«.

Εάν αναζητήσουμε τη φράση «Po vjen lufte ne ballkan» δηλαδή «Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια» στα νέα της Google, θα λάβουμε μηδέν αποτελέσματα.

Η ανάρτηση του echedoros-a.gr, έχει ως πηγή το ασήμαντο και άγνωστο μπλογκ portalikuqezi.wordpress.com, το οποίο έχει μηδαμινή απήχηση δεδομένου πως δεν καταγράφεται καν από την Alexa, ενώ το δημοσίευμα είναι ανυπόγραφο.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ