- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε όσους τα ακίνητα τους επλήγησαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια για το εμπορικό απόρρητο και τα επιχειρηματικά πάρκα.
Η ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά ακίνητο και στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά χώρο βοηθητικής χρήσης και δε φορολογείται,ούτε κατάσχεται.
Με άλλη τροπολογία, που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, θεσπίζεται νέο καθεστώς ενισχύσεων με φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ανεξάρτητα του χρόνου σύστασής τους θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και για το σύνολο της χώρας και θα ενισχύονται με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, καθώς και με κεφαλαιακά κίνητρα, όπως επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδοτήσεις μισθολογικού κόστους.
Επίσης με νέα ρύθμιση παρατείνεται κατά 2 επιπλέον μήνες η αρχικά τρίμηνη προθεσμία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας όσων εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.» επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Παράλληλα αποσαφηνίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου των δικαιούχων του προγράμματος θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές τους κατά τον τελευταίο μήνα πλήρους απασχόλησης τους στην εταιρία και η καταβολή τους θα βαρύνει τον ΟΑΕΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένει διασωληνωμένος σε ΜΕΘ
Από νωρίς το πρωί στην περιοχή επιχειρούν 148 πυροσβέστες με 38 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρων
Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η ημερομηνία που πρέπει να θυμάστε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αντιστάθηκε στην σύλληψη
Το μήνυμα του τραγουδιστή από την πίστα
Αναζητούνται οι εμπλεκόμενοι
Τα αιτήματα που απαντήθηκαν από το δικαστήριο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.