Ελλαδα

Τα «βατράχια» του Λιμενικού τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»

Παρά την απαγόρευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακεδονία παρέλαση

Παρά την απαγόρευση, τα «βατράχια» του Λιμενικού Σώματος παρέλασαν στο κέντρο της Αθήνας τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», αφού πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και μπήκαν στην οδό Πανεπιστημίου.

Τότε, οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν να χειροκροτούν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών επαναλαμβάνοντας τις στροφές του εμβατηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος έχουν λάβει εντολή να μην φωνάξουν συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, για την αποφυγή πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, λίγα 24ώρα πριν τους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με επίσημο έγγραφο απαγόρευσε τα συνθήματα από τους άντρες της Μονάδας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, υπό το φόβο ότι θα ακουγόταν το «Μακεδονία Ξακουστή» ή άλλα παρόμοια…

Ειδικότερα, το έγγραφο που εστάλη στο γραφείο Επιχειρήσεων, τον Ομαδάρχη τμήματος παρελάσεως, αλλά και όλα τα στελέχη «μετέχοντα στην παρέλαση», αναφέρει πως ο Αρχηγός «παραγγέλλει» την «μη απαγγελία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ