Ελλαδα

Ξεσπά εργαζόμενη της Marfin κατά Κυρίτση για τις μολότοφ (video)

«Είναι κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας» - «Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν και παρακαλούσαμε τους κουκουλοφόρους να μην πετούν άλλες μολότοφ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεσπά κατά Κυρίτση η γυναίκα από το μπαλκόνι της Marfin

Η Μαρία Καραγιάννη ήταν μία από τις εργαζόμενες που είχαν εγκλωβιστεί στη φλεγόμενη από μολότοφ Marfin τον Μάιο του 2010.

Εκείνη ήταν από τις τυχερές, καθώς είχε προλάβει να φτάσει στο μπαλκόνι του κτιρίου επί της οδού Σταδίου, δεν έγινε το ίδιο όμως με τους τρεις συναδέλφους της εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στον 4ο μήνα.

Μετά την περιβόητη δήλωση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σχολιάζοντας τη μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα της ρίψης βομβών μολότοφ δήλωσε πως δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ, η κα Καραγιάννη δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1: «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει, είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα» είπε.

«Ήμουν μέσα στη Marfin όταν καιγόταν» συνέχισε η κα Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα». «Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν, θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε» είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές.

maria-karagianni-marfin.jpg
Μαρία Καραγιάννη © ΑΠΕ ΜΠΕ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στη δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 - 13 ώρες την ημέρα», είπε.

Και κατέληξε: «Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ