Ελλαδα

«Η ζωή του Mr BitCoin κρέμεται από μια κλωστή»

88 ημέρες απεργίας πείνας - Ζυγίζει 57 κιλά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία πείνας -  Mr BitCoin
Mr BitCoin / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Έκλεισε 88 ημέρες απεργίας πείνας ο εκζητούμενος Αλεξάντερ Βίνικ, επονομαζόμενος και ως Mr BitCoin, ο οποίος μέσω των συνηγόρων του ζητεί ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο  Αλεξάντερ Βίνικ έχει απομείνει μόλις 57 κιλά έχοντας απωλέσει το 30% του βάρους του.

«Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή καθώς εδώ και 1,5 μήνα, παρ' όλες τις συστάσεις και ενέργειες των γιατρών, εμποδίζεται η υποβολή του στις επιβεβλημένες εξετάσεις από αρμόδιους γιατρούς που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται» αναφέρει η συνήγορός του, υποστηρίζοντας ότι εδώ και 18 μήνες είναι κρατούμενος χωρίς να του έχει αποδοθεί κατηγορία.

Ο 39χρονος Α. Βίνικ είναι ίσως ο πιο πολυσυζητημένος εκζητούμενος αφού τον «διεκδικούν» 3 χώρες (η Ρωσία, η Αμερική και η Γαλλία), με τον ίδιο να συναινεί στην έκδοσή του στην πρώτη, αφού είναι Ρώσος υπήκοος. Σύμφωνα με τον Βίνικ, η έκδοσή του στις ΗΠΑ ή στη Γαλλία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη ζωή του καθώς, όπως λέει, οι λόγοι που τον ζητούν είναι για να τον μετατρέψουν σε εργαλείο του πολέμου πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Μάλιστα, μιλώντας για την πλατφόρμα του Bit-coin, υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία νόμιμη δραστηριότητα που μπορεί να απελευθερώσει τους πολίτες από την παντοκρατορία των τραπεζών.

«Η υπεράσπιση αναγκάζεται να βγάλει στο φως της δημοσιότητας όλες τις περιστάσεις και τα τεκμήρια στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης, τα οποία τεκμηριώνουν συστηματικές παραβιάσεις του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη» λένε οι συνήγοροί του.

Τον τελευταίο λόγο για την έκδοσή του Βίνικ πάντως έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» και στα 3 αιτήματα από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ