Ελλαδα

Νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα- Με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα

Αναρτήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roubikonas
Στιγμιότυπο από την επίθεση του Ρουβίκωνα

Σε νέο χτύπημα προχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί ο Ρουβίκωνας. Στό στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκε πολυκατάστημα στην Πειραιώς.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε η αναρχική ομάδα στο διαδίκτυο, περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και βαριοπούλες άρχισαν να χτυπούν με μανία τις γυάλινες πόρτες του πολυκαταστήματος, προκαλώντας ζημιές.

Όπως εξηγεί ο Ρουβίκωνας, ο λόγος που επελέγη το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ήταν επειδή πρωταγωνιστεί «μαζί με άλλες φίρμες του κλάδου στην εκβιαστική κατοχύρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας. Επιχείρησε να το κάνει στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιχείρησε να το κάνει και μετά».

«Άλλοι επιβάλλουν το 9ωρο. Άλλοι κάνουν rotation το προσωπικό που τους φέρνουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι («υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» το λένε στην καθεστωτική γλώσσα). Άλλοι έχουν βάλει στο μάτι πρώτα την Κυριακάτικη αργία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας, προσθέτοντας ότι η πίεση από τους εργοδότες συνεχίζεται. «Θέλουν την Κυριακή να μας έχουν στην δουλειά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η όγδοη επίθεση που πραγματοποιεί ο «Ρουβίκωνας» μέσα σε 13 ημέρες, καθώς είχαν προηγηθεί «χτυπήματα» σε πρεσβείες και εταιρείες.

Από την αστυνομία έγιναν οκτώ προσαγωγές. Οι προσαχθέντες εξετάζονται στην Κρατική Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ