Ελλαδα

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Απαραίτητη η γνώση της «Μακεδονικής»

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα δεδομένα και στις... προσλήψεις έχει φέρει η Συμφωνία των Πρεσπών. Η πΓΔΜ απέκτησε νέα συνταγματική ονομασία («Βόρεια Μακεδονία»), οι πινακίδες στα σύνορα άλλαξαν (σ.σ. ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Νικολά Ντιμιτρόφ ακόμα να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ στο Twitter που γράφει σκέτο «Μακεδονία») και η ΕΥΠ ζητά 302 άτομα.

Η προκήρυξη αφορά θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγών, ειδικών πληροφορικής, οικονομολόγων, ψυχολόγων, μεταφραστών και νυχτοφυλάκων). Στις 56 θέσεις του Κλάδου ΠΕ7 Μεταφραστών - Διερμηνέων - Ακροατών, υπάρχουν τέσσερις που, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι απαραίτητη η γνώση της... μακεδονικής γλώσσας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναγνωριστεί στους κατοίκους της γείτονος «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα». Στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, αρ. φύλλου 4, στην «Προκήρυξη πλήρωσης με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» υπάρχει σε παρένθεση δίπλα στο «μακεδονική» η διευκρίνιση «νοτιοσλαβική».

Το επίμαχο φύλλο του ΦΕΚ με την αναφορά σε «μακεδονική» γλώσσα

Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η μακεδονική γλώσσα που αναγνωρίστηκε στους κατοίκους της «Βόρειας Μακεδονίας» ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ...