Ελλαδα

Υπόθεση Παναγόπουλου: Πώς είχε περιγράψει ο εφοπλιστής την απαγωγή του

Σε βιβλίο του είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που είχε περάσει στα χέρια των απαγωγέων του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
panagopoulos
Ο Παναγόπουλος απελευθερώθηκε μετά από 8 μέρες ομηρίας © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Περικλής Παναγόπουλος, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών, είχε πέσει θύμα απαγωγής από σπείρα εγκληματιών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Γιάννη Σκαφτούρο. 

Ο ίδιος ο εφοπλιστής στο βιβλίο του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία» είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που είχε περάσει στα χέρια των απαγωγέων του. 

«Εκείνο το πρωινό ξεκίνησα με τον οδηγό μου για το γραφείο μου στη Βούλα, όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος», έγραφε χαρακτηριστικά στο βιβλίο του. 

Στη συνέχεια τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες και με μια χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων. 

O Περικλής Παναγόπουλος είχε μιλήσει για την απαγωγή του και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Alpha. Όπως είχε δηλώσει αντιλαμβανόταν ότι πώς περνούσαν οι ώρες από την τηλεόραση που είχαν ανοιχτή οι απαγωγείς του, στο χώρο όπου τον κρατούσαν. 
Όπως περιέγραψε, κοιμόταν σε ένα ράντζο με αρκετές κουβέρτες για το κρύο, ενώ η μοναδική τουαλέτα που υπήρχε ήταν μια χημική, σε απόσταση ένα μέτρο από το κρεβάτι.

Ο εφοπλιστής δεν έκρυψε ότι είχε αρχίσει να πιστεύει ότι οι απαγωγείς του θα τον σκότωναν, ενώ αναφερόμενος στη σύζυγό του, Κατερίνα, της έπλεξε το εγκώμιο καθώς  κατάφερε να διαπραγματευτεί και να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αυτή υπόθεση.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως όταν οι δράστες παρέλαβαν τα λύτρα, ο αρχηγός της παρέας του είπε: «Κύριε Παναγόπουλε η γυναίκα σας παλικάρι. Όλα πήγαν καλά. Αν και της είπαμε ότι θα σας ελευθερώσουμε μέσα σε 24 ώρες θα το κάνουμε μέσα στη νύχτα». Σημειώνεται ότι ο Παναγόπουλος απελευθερώθηκε μετά από 8 μέρες ομηρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ