Ελλαδα

Αγρότες: Είμαστε στο «σημείο μηδέν» - «Εξαφανισμένος» ο κ. Τσίπρας

Συνεχίζονται τα μπλόκα ενώ «ετοιμάζεται» έκπληξη στον Προμαχώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπλόκα αγροτών
Μπλόκα αγροτών / © INTIME NEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Στο σημείο μηδέν» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των αγροτών με την κυβέρνηση όπως δήλωσε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Γιάννης Βάγγος.

Στην πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, ο κ. Βάγγος είπε ότι «πριν από ένα μήνα πήγαμε με τα ίδια αιτήματα και δεν έκανε τίποτα, μας κοροϊδεύει ο κ. Αραχωβίτης. Θέλουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων. «Αποκλεισμούς έχουμε 2 κάθε απόγευμα στα 18 μπλόκα, θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις στον Προμαχώνα». «Το θέμα είναι αυτή η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την πραγματική παραγωγή, Μας έλεγε επί Σαμαρά ότι δεν είναι δυνατόν να είναι κλειστές οι πόρτες του Μαξίμου για τους εκπροσώπους της πρωτογενούς παραγωγής και τώρα είναι εξαφανισμένος» συμπλήρωσε ο κ. Βάγγος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Αναρωτήθηκε, επίσης, με αφορμή τις προληπτικές διώξεις κατά αγροτών «μήπως είναι διατεταγμένη η Δικαιοσύνη; Κανείς δεν θέλει να το σκέφτεται αυτό αλλά η δικαιοσύνη λειτούργησε για εμάς με ιλιγγιώδη ταχύτητα». Όσον αφορά το βασικό αίτημα των αγροτών εξήγησε ότι «έχουμε την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη. Έχουν ανέβει όλα 40% και όλοι τσιμουδιά. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε με την ακριβότερη ενέργεια και την υψηλότερη φορολογία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ