- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι καιρικές συνθήκες ευνούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία στη χώρα θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ χιόνια ενδέχεται να πέσουν και στη Θεσσαλονίκη.
Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σάββατο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα και στα ανατολικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Ο καιρός από τα βόρεια βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαιμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.