- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ
Πορεία στις 11 το πρωί από το θέατρο «ΑΛΦΑ» στην Πατησίων προς το υπουργείο Οικονομικών
Την πλήρη αντίθεσή τους στην «περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, πραγματοποιώντας σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία στις 11 το πρωί από το θέατρο «ΑΛΦΑ» στην Πατησίων προς το υπουργείο Οικονομικών.
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών αναφέρει μεταξύ άλλων «οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ καταγγέλλουν τις προσπάθειες του Υπερταμείου και της διοίκησης του Οργανισμού για την προωθούμενη μείωση 2.300 και πλέον θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 και πλέον καταστημάτων και την υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το πλάνο "βιωσιμότητας" (;) του Οργανισμού.
Για μία ακόμη φορά, "βαφτίζεται" εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%! Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.