Ελλαδα

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού και πότε θα χτυπήσει

Τι επισημαίνεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία/©INTIME/ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με πιθανότητα να συνοδεύονται αυτές από χαλαζοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα πλήξει αρχικά τα δυτικά της χώρας, με τους ανέμους στα πελάγη να πνέουν νότιοι και η έντασή τους να φθάνει τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά. Σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος. Από τις απογευματικές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Tη νύχτα, στη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη, τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και η Θράκη. Μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως τα παραθαλάσσια). Το ίδιο θα συμβεί τόσο στη δυτική όσο και στη νότια Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή, αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη και την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ